Op 9 september 2019 is het precies één jaar geleden dat Henk Helsloot is overleden. Het bestuur van de stichting Handreiking over Oceanen staat graag even stil bij dit feit. Als iemand overlijdt, wordt vaak gesproken over de leegte die de overledene achterlaat. Zelden is de uitspraak zo van toepassing als na 9 september 2018. Henk was de stuwende en sturende kracht van het Centro de Assistência Social de Capão Bonito in Brazilië.

Op een zeer gedreven, want door zijn geloof geïnspireerde, manier bracht hij het Centrum tot bloei en maakte het daarmee mogelijk veel kinderen de handreiking te geven die nodig was. Een handreiking die bestond uit opvang, voeding, scholing en opleiding. Maar vooral liefde; liefde voor het kind en aandacht voor diens toekomst. Dat Henk veel mensen daarmee aan zich verbond, bleek wel uit de grote belangstelling bij zijn uitvaart in Capão Bonito en bij de herdenking in Nes aan de Amstel. Wij voelen deze band onverminderd, zowel met de herinnering aan Henk als met het welzijn van de kinderen van het Centrum. Wij hopen dat u dit gevoel herkent en deelt en de Oceanen blijft overbruggen met uw handreiking.

Op 3 november 2019 zal er om 10:30 uur tijdens de H.Mis in het Noorddamcentrum in Bovenkerk aandacht besteed worden aan het leven van Henk Helsloot door pastor Jan Adolfs. Tijdens de H. Mis zal worden gezongen door het koor Voces Volantes.

Op 8 september is in Capão Bonito tijdens de H. Mis stilgestaan bij het feit dat Henk één jaar geleden overleden is. Een video daarvan vindt u hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *