Zoals uit media te vernemen is, wordt Brazilië momenteel zwaar getroffen door het Coronavirus. Op last van de autoriteiten heeft het Centrum zijn deuren moeten sluiten. Goed nieuws is dat er tot op heden geen slachtoffers onder de medewerkers of kinderen zijn.

Medewerkers brengen eten en huiswerk thuis langs

Maar de medewerkers van het Centrum blijven niet stilzitten. Ze komen in actie (‘em ação’) en gaan langs bij de kinderen die anders op het Centrum eten en scholing zouden krijgen. De medewerkers bezorgen nu pakketten aan huis met voedsel, schriften en tekenmateriaal. Het geld daarvoor is gedoneerd door de lokale gemeenschap, waaronder overheden en kerken. Ook voorzien ze de families van informatie.

CASCB – Somos Familia

De stichting Handreiking over Oceanen draagt ook haar steentje bij door geld beschikbaar te stellen voor beschermingsmiddelen, zoals mondkapjes en desinfectiegel.

Bijgevoegde foto’s geven een impressie van de acties die op touw zijn gezet. Door met elkaar op de foto te gaan, daarbij omlijst met de woorden ‘wij zijn familie’, willen de medewerkers benadrukken dat de band met het Centrum (CASCB) blijft, ook in tijden waarin er noodgedwongen fysieke afstand bestaat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *