Op 9 september 2020 is het twee jaar geleden dat er een einde kwam aan het bewogen leven van   Henk Helsloot. Omringd door zorg en liefde van veel mensen stierf Henk, in het vertrouwen dat het hiernamaals wel een plekje voor hem zou hebben. Geen mens die daar aan twijfelt!

Het leven van Henk Helsloot stond in het teken van het geloof, maar vooral in de diepmenselijke, barmhartige en liefdevolle praktische uitdrukking daarvan. Vanaf dag één van zijn werk in Brazilië stonden het geloof en de manier waarop Henk dat handen en voeten gaf, centraal. Zowel woorden als daden, had het motto van Henk kunnen zijn.

Het bestuur van stichting Handreiking over Oceanen staat uiteraard in nauw contact met de huidige leiding van het Centro d’Assistência Social in Capão Bonito. Dat contact laat zien dat Henk nog steeds een bron van inspiratie is en dat dit motto nog steeds opgeld doet. Binnen de mogelijkheden die er zijn, biedt het centrum onvermoeibaar steun aan kinderen in de knel. Dit maakt dat wij, hoewel wij nog steeds treuren om het verlies van Henk, desondanks blij zijn dat zijn geloof en vertrouwen onverminderd voortleven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *